Любимото куче на пловдивските деца – бобтейлът Мон, и тази година ще се включи в благотворителния коледен базар в ОУ „Петър Берон“ в Пловдив на 18 декември. Учениците ще предлагат изработени от тях коледни украшения, а събраните от продажбите средства ще бъдат дарени за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив.

„Мон, която учи в III А клас на същото училище, ще е специален гост и ще продава надежда”, посочи пред TrafficNews собственичката на терапевтичното куче Велислава Костадинова.

ОУ „Петър Берон“ бе сред училищата, които в първия учебен ден решиха да не купуват букети за учителите. Вместо това децата пуснаха отделената сума в кутии, поставени в дворовете, за да подпомогнат набирането на средства за строителство на новата детска клиника. Общата сума, събрана от пловдивските училища на 16 септември, бе в размер на 16 872,33 лв. А проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителска кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“, благодари на всички ученици, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив с отворено писмо.

С наближаването на Коледните и Новогодишни празници Мон и собственичката й Велислава Костадинова отново приканват пловдивските училища да се включат в благотворителната кауза.   

Всеки желаещ може да подкрепи кампанията, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA.

За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com.

Има създадена и сметка, на която да се събират дарения:

BG39 UNCR 7000 1523 3682 66