Пловдивски ученици организират благотворителен концерт, с който ще помогнат на възрастни хора под тепетата. Инициативата е на средно училище „Христо Г.Данов“, а събитието се организира за втора поредната година. Участниците в него са Вокална група „Веселите ноти“ и Подготвителната група към училището,  която е с разширено изучаване на музика. Идеята се ражда миналата година на младия преподавател по музика в училището Михаил Тодоров. Въпреки все още крехкия творчески път на ВГ „Веселите ноти“, младите таланти не спират да мечтаят и да стъпват смело в света на музикалното изкуство. За все още краткия път те са се включили много активно в училищния живот на своето училище и в културния живот на град Пловдив!

През 2018г. организират своя първи концерт в Културен център-музей „Тракарт, който минава под голям интерес. Това ги кара да продължават да мечтаят и да искат да се развиват. Включват се и в инициативата организирана от община Пловдив район Северен „Бъди независим! Северен е срещу дрогата“, а част от участниците в групата вече са носители на призови места от национални фолклорни конкурси.

Тази година учениците и техният преподавател решават да превърнат своя годишен концерт в благотворителен. Каузата, която са избрали да подкрепят е Дома за възрастни хора „Свети Василий“  в Пловдив. Събитието ще се проведе на 14.02.2019г. в театралния салон на Военния клуб от 18.00 часа, вход 5 лева. Цялата сума, която успеят да съберат ще бъде дарена на Дома за възрастни хора „Свети Василий“  Пловдив. Специални гости  ще бъдат прекрасните танцьори от ансамбъл „Седенчица“,а младите таланти от СУ „Христо Г.Данов“ се надяват да успеят да привлекат повече привърженици към каузата си.