За полицейски произвол сигнализира читателят на TrafficNews.bg, Георги Дюлгерски. Вчера, преди обед, униформен полицейски служител нахълтал в автомивката на пловдивчанина и започнал да прави обиск, без да се лигитимира или да покаже нужните документи. Абсурдната сигуация се разиграла в автомивка „Дюлгарски и синове” на улица „Юндола”, срещу кафе „Кофеин”.

"Полицаят влязе в офиса и започна да разхвърля и претърсва , събаряйки документи и вещи", разказа единият собственик на фирмата Мирослав Бутроков пред репортери на TrafficNews. Когато Бутроков  поискал документ от полицая, униформеният го заплашил.

„Просто му поисках документ и го попитах защо и той се развика. Каза, че това място плаче за затваряне и да внимаваме, за да не извика патрулка и да прибере мен и работниците ми. Викаше толкова много, че хората от "Кофеин" излязоха навън и започнаха да питат какво се случва”- разказа собственикът.

Полицаят, отново на висок тон, поискал документи на един от работниците – Боян Божков. Младежът отказал да предостави каквото и да е без да знае на кого и отново помолил лицето да се представи. Като отговор получил още заплахи. „Пита ме, срещейки, на кого е това БМВ, на кого е онази кола”- твърди Боян.

Накрая, като си тръгвал, служителите отново го помолили да каже поне кой е. Мъжът смъмрил нещо и си тръгнал. „Каза че е от районното, смъмри някакво име и си тръгна. Не разбрах как се казва, каза го прекалено тихо и неясно”- разказва работниците.

След като си тръгнал, мъжът се качил в патрулка, която била паркирана далеч от автомивката.

„Притеснени сме, защото не знаем кой беше този човек и какво търсеше. Може даже да е подхвърлил нещо. Още утре ще подадем жалба!” – твърди другият собственик, Георги Дюлгерски, който дошъл впоследствие.

Служителите казват, че е изкючено да става дума за сигнал, подаден от съседи, защото те не вдигат почти никакъв шум, а и са в много добри отношения със всички, които живеят наоколо.

Полицаят бил мъж на около 45 години, нисък, с тъмна, къса коса и мустак.

В петък собствениците на автомивката са подали жалба във Второ районно. 

Ето какво отговориха от Областната дирекция по случая на въпросите на TrafficNews.bg.

На 09.07.15 г. полицейски инспектор от Второ РУ отговарящ за района, на чиято територия е автомивка “Дюлгерски и синове”, е посетил търговския обект за извършване на рутинна проверка. Униформеният служител е бил със служебен полицейски автомобил и се е представил пред присъстващите, след което поискал да му бъде предоставена наличната документация – документи за лиценз на дейността, договори за трудовоправни взаимоотношения и т.н. От страна на собствениците е направен отказ за каквото и да било съдействие и представяне на документи, при което служителят е напуснал обекта. Претърсване в случая не е извършвано. След подаден сигнал във Второ РУ се извършва служебна проверка. Предстои да бъдат уведомени и институциите, имащи отношение към дейността на  обекта.

 

 

Още новини ТУК

Ива Модова, Авел Бялков,TrafficNews.bg