Служители на Областната дирекция на полицията, ГД " Фискален контрол"  и Агенцията по безопасност на храните проведоха масирани проверки на тържища и търговски обекти в Пловдив и областта , които търгуват с хранителни продукти, плодове и зеленчуци. 

Вчера са били проверени 11 обекта на територията на зеленчуковия пазар на ул. „Ясна поляна“ и в район „Източен“, кв. „Столипиново". При проверките служителите на ГД " Фискален контрол" са  констатирали 4 нарушения-  неиздаване на фискални бележки и липса на регистриран касов апарат на един от обектите. Предстои да бъдат издадени и връчени актове на съответните търговци. 

Днес акцията е продължила на борсата в Първенец. Там са проверени  21 обекта и автомобили, намиращи се на територията на тържището, а след това проверксите са продължили на Четвъртък пазара и на Събота пазара в Кючук Париж.  Финансовите контрольори са засекли две нарушения- неиздаване на касова бележка и  разминаване на продажни от фактурирани цени, за което ще се издаде и препоръка за извършване на рвизия. 

Засилен контрол по тържища и хранителни магазини ще има през следващите дни.