Подновяването на шофьорската книжка се оказа мисия невъзможна за пловдивчанин след два дни обикаляне по различни институции. Мъжът се вслушал в апела на МВР да не чака крайния срок, за да си поднови документите и решил да задейства процедурата още в началото на годината. Личната и шофьорската  книжка на Вергов изтичат през октомври, което означава, че още в първите месеци на 2020 година той може да си подаде документи за подмяна. Това е и апелът на МВР.

„Жителите на Пловдив и областта могат да направят това по-рано - в началото на годината - през месеците януари, февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи и когато натоварването на звената БДС традиционно е по-малко, за да се избегне образуването на опашки и продължителното чакане.“

Поради тази причина Вергов си пуснал два дни платен отпуск от работата и се захванал първо с шофьорската си книжка. Тук цифрата на хората, които трябва да си изкарат нови документи в Пловдив и областта през 2020 година е и по-впечатляваща – 55 000 души.

Тъй като мъжът е прекарал инфаркт преди няколко месеца и е претърпял тежка операция, заради която има решение от ТЕЛК, процедурата при него е малко по-сложна. Освен стандартния преглед при личен лекар, той трябва да си изкара медицинско и от Транспортна болница. Мъжът отишъл при джипито си, после на кардиолог и накрая до Транспортна болница. Там разговарял на рецептурата със Златка Недялкова, която го върнала, тъй като нямал документ от КАТ, че няма нарушения. Вергов отишъл и до там, изкарал си въпросният документ, платил си всички такси и отново се върнал до Транспортна болница. Там, обаче отново срещнал отпор. Служителката на регистратурата, с която разговарял преди няколко часа, му казала, че няма как да го допусне до преглед на комисия, тъй като остава твърде много време до изтичането на неговия документ и подновяване не е необходимо към този момент.

„Обясних, че съм си пуснал отпуск и вече съм преминал голяма част от процедурата, но те твърдо ми отказаха. Държанието им беше ужасно и изобщо не ми обърнаха внимание. Претърпял съм сериозна операция и в най-грипния сезон чаках пред кабинет на личен лекар, кардиолог и какво ли още не с риск за здравето си и накрая всичко това остана без резултат. По-скоро могат да ми докарат втори инфаркт, отколкото да си изкарам книжка. Отидох и при д-р Мария Манева, но и тя ме върна и ми казаха да отида 30 дни преди изтичането на книжката ми“, разказва Вергов пред TrafficNews

Потърсихме Многопрофилна транспортна болница в Пловдив за коментар по казуса. От регистратурата ни препратиха към деловодството, а от там ни дадоха номера на д-р Мария Манева, която е председател на ТОЛЕК. Обадихме се и на нея, но тя заяви, че извън работно време(15 часа) няма да отговаря на служебни въпроси. Опитахме се да попитаме кога можем да я потърсим в удобно за нея време, но тя ни затвори.

В крайна сметка двата дни прекарани по институции и лекарски кабинети са били напълно безрезултатни за Вергов, който остана без подновена книжка. Пловдивчанинът ще трябва да повтори всичко това отново след 9 месеца, пак да си пусне отпуск, да изчака на всички опашки и да си плати всичко такси...повторно.