„Откакто поставиха подземните контейнери за сметосъбиране в района на Цар-Симеоновата градина в Пловдив стана по-зле“. Това ни написа пловдивчанин, който живее в района и ежедневно е свидетел на купчини с боклуци, натрупани около новите съоръжения.

„Ситуацията е същата както преди - боклуците се разхождат по тротоара, улицата, та дори и по стволовете на дърветата впарка. Необяснимо ни е защо се случва това, всеки уикенд (събота и неделя) боклуците са навсякъде. Нека компетентните инситуции и отговорни лица отговорят на нас, гражданите живущи на ул. „Филип Македонски“ и други улици около Цар- Симеоновата градина, защо се инсталираха тези съоръжения. Тяхната цел беше да е чисто, да не мирише на отпадъци за един по-чист и приветлив град. Е, това никак не се случва“, възмущава се нашият читател.

Текучеството от хора в района се увеличава най-вече през уикенда, което е сериозна предпоставка за повече боклук. Оттам идва и възмущението на хората, които не виждат през почивните дни да зачестява сметосъбирането.