Какво горят в пещите на пловдивския затвор? Това питат хората от квартала, които ежедневно виждат и дишат задушливия черен пушек, който излиза от комина на сградата. "Тук, в района не се диша. Не можем един прозорец да отворим, за да проветрим. В къщи влизат някакви мазни черни сажди. Уж се борим за по-чист град, а държавна инстититуции си позволява да замърсява въздуха по такъв начин" възмущава се Христина Илиева, която подаде сигнал до TrafficNews ни изпрати снимки и видео. 

Проверка на наш репортер установи, че задушливия дим излиза от котела, с който се загрява водата за банята на лишените от свобода. "За съжаление покойният началник Божил Иванов предпочете да склйючи договр с частна фирма и да монтира котел, който работи на въглища, вместо сградата да се върже към газопровода, който минава на 10 метра от нас" коментираха запознати от администрацията на затвора. 

Според директора на затвора Запрян Илиев системните проверки на РИОСВ - Пловдив не са показали отклонение от нормите. "Предстои газифициране на сградата. Документите са в Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" и очакване финансиране.