Първият снеговалеж се очаква с последния ден на ноември утре. В Северна и Западна България е обявен жълт код за опасно време – снеговалеж, на места придружен със силен вятър.  Опасността е обявена за 15 области на страната.

Днес през по-голямата част от деня ще е топло, но привечер ще нахлуе  студен атмосферен фронт със значителна облачност, вятър и валежи.

Утре денят в Пловдивска област ще започне с дъжд,като се очаква привечер да се обърне в кратък мокър сняг. Не се очаква да  натрупа снежна покривка в областта, но в Северна България тя ще е до 5 сантиметра. Най-дебела снежна покривка очакваме да се образува в Предбалкана, по високопланинските проходи в Стара планина и в Североизточна България - там е възможно да се образуват и поледици.

Вторник и сряда ще е студено, особено там, където облачността се разкъса. Термометрите в ранните часове ще паднат до минус 5 - минус 10 градуса. Сутрешни мъгли ще понижат видимостта в някои ниски райони на страната. През втората част на седмицата – най-вече в четвъртък вечерта и в петък - ще превали дъжд, но ще остане топло за сезона. С наближаването на почивните дни вероятността за валежи ще намалява, а температурите ще се повишават леко.