Пространството, заключено между пловдивските булеварди "Цар Борис III Обединител", ул. "Христо Ботев", ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Аспарух", ще претърпи пълна промяна. В момента инж. Йордан Калев е в процес на разработване на проект за благоустрояване на зоната. В него ще бъдат включени ремонт и реконструкция на пешеходните зони, озеленяване, паркинги и рехабилитация на друга обществена инфраструктура.

Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който отбеляза, че се предвижда зони, в които до момента се паркира, но настилката им е в лошо състояние или на места липсва, да бъдат тотално реконструирани и асфалтирани.

Така ще може паркоместата да бъдат приведени в добър вид и да бъдат отдавани на живущите срещу 20 лева на месец по наредбата за местодомуване на МПС. 

Такъв е случаят с обособен паркинг на ъгъла на "Цар Асен I" и "Славянска", нерегламентирано ограден с метална ограда и придружен с табели "Паркинг само за живущите в блока", на който вчера кола осъмна запечатана с монтажна пяна.

Залепиха кола с монтажна пяна в Пловдив! Паркирана е в “частен“ паркинг със спорна законност СНИМКИСпоред хората в блока, те са платили 2000 лева за оградата и са получили разрешение за нея

Очаква се след като проектът бъде финализиран и получи одобрение, да бъде стартирана процедура за избор на изпълнител.

Все още няма информация за това каква ще бъде прогнозната стойност на дейностите, респективно на обществената поръчка. 

След сигнал на Traffic News: Два “частни“ паркинга в центъра на Пловдив се оказаха незаконни СНИМКИПредстои становище на Общинския инспекторат и действия по премахване на огражданията