Разбеснял се питбул нахапа зверски стопаните си в района на ул. „Цариградска“ 15 в центъра на Бургас. Двете момчета разхождали днес след обяд питомеца си зад градинката на Операта.

Кучето изведнъж побесняло, след като забелязало улична котка. Момчетата се опитали да спасят животното, но вместо това самите те попаднали между челюстите на кръвожадния питбул. Успели да се откопчат с много усилия. Двамата младежи са с рани по целите ръцете. Пръстът на единия почти е отхапан от звяра.

Възрастна жена, станала свидетел на ситуацията, изпаднала в шок. Съседи разказаха, че в продължение на минути районът се огласял от викове за помощ.

На мястото за броени минути пристигнали полиция, линейка и представители на УКОРС. Младежите могат да бъдат подведени под отговорност за това, че разхождали кучето без задължителния наморник, flagman.bg.

Едното от момчетата се опита да обясни, че животното не е тяхно, а просто се грижели за него и то се разхождало безпризорно в близките дворове. Звярът е прибран веднага от зоополиция. Все още не е ясна съдбата му.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg