Петокласник от старозагорското 5-о ОУ „Митьо Станев“ отнесе як шамар от приятелите на седмокласник. Боят станал в двора на школото към 16 часа вчера пред очите на учители и родители.

Скандалът избухнал, след като 12-годишният Жоро се оплакал на брат си, че седмокласниците го тормозят и помолил за помощ.

Около обяд в сряда баткото набързо раздал „правосъдие“, като сред пострадалите се оказал седмокласникът Стефан от ромски произход. Мургавото момче се засегнало, че го наричат „мангал мръсен“ и на свой ред потърсило защита от приятели в ромската махала.

В час по физическо няколко ромчета нахлули в училищния двор. Преди да успеят да ги спрат родителите и охранителя, те ошамарили Жоро, разказва пред „Монитор“ директорката Цонка Николова, която веднага уведомила началника на регионалния инспекторат Татяна Димитрова и ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова.

На мястото на инцидента е била изпратена полицейска патрулна кола, униформените успели да овладеят ситуацията.

В училището са извикани по спешност таткото на пострадалия петокласник, както и бабата на Стефан, тъй като родителите му работели в чужбина.

„Ще изчакам доклада на директорката и ще уведомя министър Вълчев, в момента не мога да навлизам в подробности!“, лаконично коментира Татяна Димитрова.