Д-р Ангел Кунчев каза нещо престъпно спрямо болничната система - че пет или шест болници в София ще лекуват пациенти с COVID-19, защото той така е решил. Това значи програмиран фалит на тези болници. Ще ги унищожим. Не сме чули реакция от Кирил Ананиев. Ако здравният министър не разбере на какви кънки го качва администрацията му, това е негов проблем. Това заяви пред bTV бившият здравен министър д-р Петър Москов.

Той похвали въвеждането на мерките, които са били взети за ограничаване на епидемията, защото по думите му не е било нужно здравната система у нас да се сблъсква с онова, с което са се сблъскали всички медици в чужбина.

България се справи и не допусна масово заразяване - това трябва категорично да се каже и за политическото ръководство за взетите мерки за епидемията от коронавирус, както и за всеки от нас, който ги е спазвал. От тук нататък следват негативите. Това, което не се направи, беше да се дадат ясни перспективи и параметри - какво целим, какви са критериите нещо да влезе в сила или да отпадне. Продължаваме да не знаем какви цели следваме. Мерки падат, мерки стават. Начина, по който падат мерките ще доведе до пълна невъзможност нови мерки да бъдат приети от обществото. Това е лошият начин, по който държавата менажира излизането", заяви Москов.