"Треперех цялата, не знам от къде ми дойде куражът да го блъскам и ударям с юмрук в гърдите. Сега, ако се повтори, сигурно няма да мога да го направя. Запазих самообладание". Това са първите думи на Людмила Михайлова, която вчера е била нападната на работното си място в павилиона на спирката на „Лебеда“ в Хасково.

Маскиран с пистолет опита да ограби магазин в Хасково, продавачката го "изгони"Жената избутала обирджията и затворила вратата на обекта

Жената предотврати въоръжен обир по обяд. Тогава Людмила със своя колежка започнали да броят парите от първата смяна, за да ги внесат в банката. Телефонът й позвънил и тя излязла отвън да говори, пише Haskovo.info. В този момент маскираният заредил пистолета, казал „обир“ и я изблъскал навътре. Нападателят се опитал да я хване за крака и да я събори, но не успял. Тогава жената започнала да го блъска и удря. Развикала се за помощ.

Чули я двама мъже, които поддържали съседните градинки. Те се притекли на помощ, а маскираният побягнал. Мъжете хукнали след него, но не могли да го догонят. Людмила го описва като младеж, висок около 150 см с черни дрехи.

Криминалистите вече са иззели видеозаписите от охранителните камери на павилиона и издирват нападателя, коментира говорителят на областната дирекция на МВР в Хасково Нина Николова.