Тя е Любка и е от България. Той е Хенри от Великобритания. Съдбата ги среща във Варна и двамата бързо разбират, че са намерили сродната си половинка.

Любка е от Стара Загора. Още като студентка работи по различни международни проекти като графичен дизайнер. Има постоянна работа в България, но нещо не и достига. Решава да търси пътя си другаде, след кратка екскурзия до Лондон, която преобръща представите и за това как би трябвало да живее живота си. Взима кардиналното решение да замине и така през 2010 г. се озовава на Летище София с куфар в ръка. Живее там 6 години.

Хенри пък се мести в Лондон в края на 90-те. Завършва образованието си и развива кариера в хранително-вкусовата индустрия. Започва своя собствена консултантска компания за кафе, а по-късно създава и магазини, в които да продава ароматните зърна.

Има и друга причина, освен любовта, която свързва Любка и Хенри. А тя води до създаването на семеен бизнес за craft бира и то не в Лондон, а в Стара Загора.

Всичко започва когато Любка решава да подари на мъжа си оборудване за приготвяне на домашна бира.

Заобиколен от 8 микропивоварни, на 10 минути пеш от дома си в Хакни Уик, заедно с неговия над 20-годишен опит в приготвянето на напитки, Робърт бързо навлиза в света на крафт бирата. Става толкова добър, че съседите на семейство Хенри в Източен Лондон оценяват уменията на Робърт и искат да купуват бира от него.

И така логичното продължение било само едно - след поредното лято, прекарано в България, е поставено началото на едно общо начинание между Любка и Робърт - "Направи си бира!".

Онлайн магазинът започва да продава малцови екстракти от подбрани пивоварни в Англия, за да могат повече българи да имат възможността да си правят качествена бира в домашни условия, без голяма инвестиция.

Няколко месеца след сватбата двамата тръгват на европейско пътешествие, което завършва в Стара Загора, където създават свое местенце.

"Направи си бира" се превръща в първият в България магазин за домашния пивовар с класна стая и уъркшоп. Мястото постепенно става и уютен хъб за събития, дегустация и уроци по пивоварство.

И така вече повече от 4 години, в които едно семейство заменя Лондон за Стара Загора и осъществява своята #биренареволюция.