На всички вътрешни улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ движението вече официално стана еднопосочно. Близо половината от общо 250-те пътни знаци вече са поставени, очаква се към средата на идната седмица да приключи монтажът и на останалите.

Както TrafficNews съобщи, промените са съобразени с Генералния план за организация на движението и ще създадат повече места за спиране. При еднопосочно движение паркирането от дясната страна е разрешено, а на по-широките улици то е възможно и от двете страни.

Новата организация обхваща 15 улици: „Славянска“, „Кръстец“, „Борислав“, „Петко Д. Петков“, „Легия“, „Сан Стефано“, „Лозенград“, „Беласица“, „Хан Аспарух“, „Тодор Бурмов“, „Родопи“,  „Добри Войников“, „Тодор Влайков“, „Иларион Макариополски“ и „Доктор Владо“.

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов коментира, че предприетите мерки са част от подготовката  за организиране на „Зелена зона“ около сега съществуващата „Синя зона“.  Според него това се налага, тъй като проблемът с недостига на паркоместа вече засяга и части от периферията на града. Платеното паркиране на преференциални цени и абонаментни карти за живеещите би облекчило ситуацията.