Ден след траурното шествие по повод смъртта на двете нелепо загинали момчета Ангел и Павел от катуница стана ясно, че още два от палатите на ромската фамилия Рашкови в Катуница ще бъдат продадени на публичен търг. Имотите се намират на ул."Марица" и ул. "Ягода" в селото. Кметът Красимир Юруков потвърди, че това са точно имотите, които преди три години изгоряха след масовите безредици. След проверки стана ясно, че тези имоти са незаконно построени и следва да бъдат запечатани. Къщите са безлюдни,а след пожарите пламнали там са тотално запустели. Месеци след обявяването на къщите за незаконни, държавата потвърди, че не подлежат на узаконяване и собствениците им нямат право да бъдат допускани вътре.

Една година се навършва и от първата публична продан,на която данъчните власти продадоха първия имот на известната фамилия. През миналата година приключи процедурата по търга, на който НАП обяви за продажба и друга къща на Рашкови. Тя беше недостроена, с площ 125 кв.м. и двор 740 кв.м. Тогава строежът имаше единствено акт 15, водеше се законен с разрешително, но данъчните го запорираха заради дългове на фамилията. По документи къщата е била собственост на първородния внук на цар Киро, който носи неговото име. Имотът бе продаден на обявената начална цена от 90 000 лева и новите собственици се оказаха младо семейство фармацевти. Мая и Слави Ставреви държали двете аптеки на Катуница и Ягодово години наред.

Много приятни хора са, които нямат никакви притеснения, че къщата им ще е обект на негативно отношение заради старите собственици, казват съседите им. Слави и съпругата му сега сами стягали новата къща, като премахнали всички предишни архитектурни елементи, които не им се нравили.

TrafficNews.bg