И днес редица българи получиха присъдите си за нарушаване на задължителната карантина. Почти всички нарушителите на заповедите на Министъра на здравеопазването за сключили споразумения с прокуратурата. 

Жена от Златарица, област Велико Търново, е осъдена на три месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок и 10 000 лева глоба. Тя се е призна за виновна. Още 43 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните норми се водят в Районна прокуратура Велико Търново, като всички дела са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

След постигнато споразумение с Районна прокуратура-Свищов, което е одобрено от РС – Свищов, осъдиха мъж за неспазване на карантинните мерки. Още 21 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните норми води РП-Свищов, като всички дела са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Мъж от Свищов, завърнал се от Германия, два пъти е нарушил карантината си. Той също е осъден на 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, ала няма глоба, тъй като страда от тежко заболяване. В Районна прокуратура- Свищов се водят още 21 такива производства. 

41-годишна цена от хасковското село Черногорово също е осъдена в условията на продължаващо престъпление - два пъти нарушила карантината си. Тя се върнала от Германия на 22 март, но при две полицейски провери била спипана не на адреса, на който трябвало да се изолира, а в къщи на свои роднини в селото. Районен съд – Димитровград е одобрил споразумение, с което на жената е наложено наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева.