Студенти по право от ПУ "Паисий Хилендарски", участващи в програмата студентски практики, се превъплътиха в ролята на адвокати, прокурори и свидетели.

Като част от своето обучение, студентите с ментор адвокат Станислав Станев пресъздадоха наказателно дело, в рамките на което бяха разпитвани свидетели и вещи лица, изготвили авто-техническа и биологична експертиза. 

Делото бе за причиняване на смърт по непредпазливост при възникнало ПТП в тъмен участък, забранен за пешеходци. Целият процес бе изключително емоционално преживяване за участниците, които дадоха всичко от себе си в частта с пледоариите. 

Тричленният състав на съда заседаваше в учебна Съдебна зала на Пловдивски университет. В ролята на председател на състава влезе адвокат Петя Хаджийска, доктор по наказателен процес, а заветната тройка на магистратите бе допълнена от д-р Десислава Стоянкова и адвокат Станев.

След края на симулативния процес, завършил с "оправдателна присъда", студентите изразиха своето удовлетворение от ползата на практическото обучение и признаха, че сега се чувстват по-уверени за бъдещето си в съдебна зала.