Четири месеца след големия пожар в кв. Кючук Париж на бул. „Никола Вапцаров” 111, жителите в блока продължават да живеят в ужас и смрад. Припомняме, че жилището на 70-годишната клошарка и бивша манекенка Стефка Стоименова се запали и само бързата реакция на пожарните екипи успяха да предотвратят тежките последствия, които можеха да засегнат всички живущи.

Репортер на TrafficNews.bg посети мястото, за да види какво се случва след инцидента. Оказа се, че жилището на Стоименова е в същия вид, в който го оставиха пожарникарите на 17 юни.  От там бяха изхвърлени около 3 тона с боклуци, но продължават да се разлагат още толкова.

„Искахме да правим подписка, за да преместят Стефка в психиатрична клиника. Знаем, че е болна, но това не се търпи. Знаем също, че процедурата, за да се случи това е дълга и едва ли ще доведе до някакъв резултат.” – коментират съседите.

Нашият репортер завари планини от боклуци и множество хлебарки, но не и собственичката. По думите на живущите там, след пожара тя не се е появявала и никой не знае къде е.

„По принцип спи между етажите на стълбите и се притесняваме, защото стряска децата ни, когато се прибират. Хлебарките влизат и в нашите апартаменти. Ужаса е огромен, институциите не полагат никакви грижи за нея и се чувстваме безсилни.” – казва разтревожена майка.

Припомняме също, че някогашната красавица се превърна в сегашната клошарка след смъртта на съпруга си.

 

Виктория Арабаджиева