Днес ще духа умерен и силен вятър, с който в страната ще нахлуе по-хладен въздух. В 18 области, сред които и Пловдив, е обявен жълт код за опасно силен вятър, в една – оранжев. В Пловдив са възможни пориви до 22-24 m/s.

Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и Родопската област ще превали дъжд и ще прегърми.

Минималните температури сутринта ще бъдат между 9° и 14°. Максималните в повечето райони ще са чувствително по-ниски от вчера – предимно между 18° и 23°. В София ще е около 18 градуса, в Пловдив – 20.

В планините ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще е предимно облачно и на места, главно в Рило-Родопския масив  ще превали  дъжд с гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Утре ще се радваме на слънчево време, което ще се задържи и през първите дни на следващата седмица. Сутрин обаче ще е хладно, с минимални температури в повечето места между 4° и 9°; в отделни райони са възможни и слани. В понеделник дневните температури отново ще се повишат. И в средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, но в Западна България ще имам временни заоблачавания следобед , възможно е да превали и прегърми. В сряда максималните температури ще бъдат около 25°.