Една от най-симпатичните улици в сърцето на столицата е ул. "Иван Шишман". Скътана точно зад паметника на Цар Освободител, на минутка от Народното събрание.

Улицата крие някои от най-прекрасните тайни на столицата - скритите барове и малките кафенца, за които се разбира от уста на уста. На нея се намира една от най-симпатичните столични книжарници и изобщо ул "Иван Шишман" събира в себе си голяма част от културния и ъндъграунд живот в София - една мини вселена в сърцето на столицата.

Поне такъв е споменът за нея. Защото в момента ул. "Иван Шишман" изобщо не изглежда като тиха, уютна и красива улица с много тайни. Причината е, че преди година Столичната община започна ремонт и разкопа голяма част от нея с цел да поднови пътната настилка и тротоарите, да закърпи появилите се с годините дупки и да направи "Шишман" още по-приветлив, макар и на мнозина да се струва невъзможно.

Ефектът е обратен и не защото ремонтът е бил лош, а защото той така и не е завършен. Изминала е една година откакто беше направена "първа копка" в сърцето на столицата, а снимки в социалните мрежи показват една доста тъжна картина.

Ужасно е положението на ъгъла на ул. "Иван Шишман" и ул. "Иван Вазов", където изглежда "ремонтът" е взел и последната капка очарование на централната улица - път, покрит с камъни и чакъл, разбити плочки, образували се локви след последните валежи. На места въпросните струпвания на вода са толкова големи, че съвсем превръщат преминаването по ул. "Иван Вазов" в цяло приключение и изобщо - мисия невъзможна.

Според плана за изпълнението ремонтът трябваше да бъде готов в края на миналата година. Зимата обаче изглежда изненада Столичната община и сега прогнозите са, че дейностите трябва да приключат до края на лятото.

Потребители във Facebook групата "Забелязано в София" сравниха състоянието на ул. "Иван Шишман" с "фронтова линия". Други - с Бейрут. Едно е очевидно - разочарованието е масово. 

Posted by Kaloyan Ivanchev on Tuesday, April 9, 2019
 
Posted by Kaloyan Ivanchev on Tuesday, April 9, 2019