Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и гостите на морската ни столица. Става дума за една от най-посещаваните дестинации - Морската гара във Варна. Панорамната й площадка и естакадата към нея са в окаяно състояние. Въпреки опасността, всеки ден там се събират туристи.

Морската гара във Варна е едно от местата с най-хубава гледка към морето и затова е притегателен център, както за много жители, така и за гости на морската ни столица.

Хора посещават мястото през целия ден, най-много се събират в следобедните часове и по залез. Тогава на мястото се получават най-хубавите снимки. За съжаление, в името на перфектния кадър дошлите на морската гара се качват по парапетите или конструкцията, която е в лошо състояние.

Площадката е на около 50 г. и е силно корозирала. Предупредителни табели има, но те не забраняват достъпа до съоръжението. От "Пристанищна инфраструктура" признаха, че има проблем и призовават хората да се качват с повишено внимание. От предприятието обещаха и скорошен ремонт.

"С корозията шега не бива. Опасно е особено за малките деца. Типично по български, за съжаление, не само тук е така”, каза турист.

„Това е едно от любимите места на жителите и гостите на Варна. В момента площадката не изглежда в най-идеалния си вид, но ДП „Пристанищна инфраструктура” е обявило процедура по закона за обществените поръчки за ремонт на вълнолома. Парапетът на пасарелката ще бъде подменен, подходните стълбища и настилката - също. Вълноломът е построен през 1906 г. и заради метеорологичните условия има нужда от поддръжка”, коментира Димитър Николов от ДП „Пристанищна инфраструктура” пред NOVA.