Уволниха две от болногледачките  от Дома за хора с деменция в Пловдив, след сигнал за малтретиране на пациенти. Това заяви заместник-кметът по социалните дейности Анести Тимчев. В центъра са започнали дисциплинарни производства и извършена вътрешна проверка.

„На база  вътрешната проверка и прегледа на записите на предаването, по категоричен и безспорен начин беше доказано грубо и недопустимо отношение към настанените в центъра от страна на служителките Надежда и Милена . Заповедите за уволнение вече са им връчени и  считано от 25 .01.2020 г. те не са служители на Центъра. Проверката в КСУ „Св. Георги“  продължава, както и атестацията на всички социални услуги, които се извършват от Община Пловдив”, се казва в становището на Общината.

След обиска: Разкриха още нарушения в Центъра за хора с деменция в Пловдив12 служители на "Криминална полиция" претърсиха сградата следобед

Общината планира регулярни срещи с близките на настанените в дома за хора с деменция, като първата ще бъде в края на тази седмица. Вече е подписан договор с фирма, която ще монтира видеонаблюдение в общите помещения на сградата. Община Пловдив в момента проверява щателно още три социални услуги.

Домовете за хора с деменция - съвременни концлагери или предверие към ада, за който не искаме да знаем