ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър Атанасов” за закупуването 13 превозни средства УАЗ. Това се случва въпреки скандалните около поръчката и назначената проверка от регионалния министър Гроздан Караджов.

Преди дни в профила на куапувача на „Водоснабдяване и канализация”  ЕООД е публикуван договора с фирмата. От него става ясно, че компанията от Плевен ще достави срещу 33 500 лева без ДДС високопроходимо превозно средство  „УАЗ” модел 374195, произведени 2022 година. Срокът за доставка е 145 дни след заявката на водното дружество.  Общата сумата е 540 000 лева с ДДС и ще бъде за 13 превозни средства.

ВиК – Пловдив все пак купи УАЗ-ките от Русия, получава ги до 145 дни срещу 540 000 леваВодното дружество подписа скандалния договор за доставка на МПС-тата

Софийски консорциум между „Вейл конструкции” и „София Асфалт” ще изпълнява реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”. Комисията към Община Пловдив е отворила единствено тяхната ценова оферта за обекта от 40-милионния заем, а другата фирма кандидатствала – „Парсек груп” е била отстранена.

Все още няма решение на комисията за избор на изпълнител, като то се очаква тази седмица, а след това да започне и 14-дневния срок за обжалване. Управителят на „Парсек груп” Бончо Бонев заяви, че не планират да подават жалба в КЗК, за да не спъват проекта и реконструкцията на булеварда.

Офертата на фирмата е 3,749 млн. лева без ДДС, която съвпада с прогнозната цена. Максималният срок за изпълнение е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

Софийски консорциум прави третия обект в Пловдив от 40-милионния заем„Вейл конструкции” и „София Асфалт” ще изпълняват реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”

Високият блок в район „Западен” на улица „Иван Стефанов Гешев” вече година и половина очаква да бъде саниран с европейски средства, но това така и не се случва.  Въпреки че интересът от фирми към мерките по енергийна ефективност е голям, досега са се провалили три обществени поръчки. В началото на май градските власти прекратиха поръчката заради техническа грешка и пуснаха нова поръчка за обновяването на жилищната сграда за близо 1 млн. лева.

Офертите за блока трябваше да се отворят на 10 юни, но КЗК образува производство по поръчката  след жалба от ЕТ "Биров - Гомо – Огнян Стоилов". Фирмата от Благоевград, която е реализирала едва 13 хил. лева оборот за миналата година, обжалва критериите на поръчката. Така отварянето на офертите ще бъде отложено, докато не се произнесе КЗК.

Нови несгоди за санирането на блок в Пловдив за 1 млн. лева, четвъртата поръчка влезе в КЗКГодина и половина Общината не може да намери строител за сградата на ул. „Иван Ст. Гешев”

Градският транспорт в Пловдив има слава, че не от най-комфортните, но за сметка на това, не и от най-редовните. Въпреки че в последната година превозвачите изпълняват курсове с близо 30% по-малко от редовните разписания, има линии, за които и това намаляване не е достатъчно, за да изпълняват маршрутите си на 100%.

Читател на TrafficNews, който е редовен ползвател на една от проблемните линии – номер 10, изрази недоумението си от работата й.

Призрачната линия на Пловдив, за която хората знаят, но рядко я виждатУченик най-редовно чака по 40 минути линия 10, която скоро трябва да бъде при друг превозвач

Пловдивчанин зареди 40 литра и половина газ, а бутилката му никога не е побирала повече от 37 литра, сподели той. Този случай е прецедент за мен, макар да карам на газ от над 30 години, разказа Власи Тонков.

Вижте отговора на бензиностанцията и становището на експерт по темата:

Пловдивчанин зареди над 40 литра газ в 39-литрова бутилка, обясниха му, че проблемът е в негоИмам чувство, че колкото по-скъпи стават горивата, толкова повече започват да ни лъжат, сподели Власи Тонков

Леко земетресение е усетено в Пловдив тази нощ.

Земетресението е било с магнитуд от 2.4 по Рихтер и е станало в 02:27 ч. снощи. 

Земетресение в Пловдив снощиМагнитутът е бил 2.4 по Рихтер

Пожарникари спасиха две 10-годишни деца от Бенковски. Децата решили да се разходят с велосипедите си в околностите на населеното място, където имало изоставена селскостопанска сграда. Невинната игра обаче се превърнала в опасно преживяване, след като децата се качили на покрива на 6-метрова постройка и не успели да слязат. Едното от момчетата позвънило на тел 112 и потърсило помощ. Към мястото бил изпратен екип пожарникари от Трета служба. Неточното описание на местността и липсата на обратна връзка с децата, които вече не отговаряли на телефон, затруднили огнеборците.

След близо час издирване обаче децата били намерени и спасени.

Пожарникари спасиха две деца, качили се на изоставена сграда край ПловдивМомчетата не успели да слязат и звъннали на 112

Повече от половината строителни предприемачи /51,2%/ предвиждат да вдигнат цените на имотите през следващите три месеца. Това показва регулярно провежданото от НСИ Наблюдение на стопанската конюнктура през май 2022 г. Данните говорят за значително променена нагласа в строителния бранш, предвид че в края на 2021 година едва около 34% от мениджърите предвиждаха повишение на продажните цени. 

Над 50% от строителите предвиждат вдигане на цените на имотите, БНБ отчитат бум на продажбитеОчаква се тенденцията по оскъпяване на жилищата да се запази

Община Брезово отбелязва празника на розата днес. Специални гости за събитието бяха посланикът на Италия Джузепина Дзара и почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, които направиха разходка из най-голямата розоварна на Балканския полуостров – тази в село Зелениково. 

Почетните гости бяха посрещнати от група гайдари и под звуците на народна музика ги закичиха наниз от рози. Дзара и Франческо не скриха приятната си изненада от топлото посрещане и досега с българската култура.

Кметът на Община Брезово посрещна посланика и почетния консул на Италия за празника на розатаВ Брезово се развива интересно биоземеделие, ще проучим възможности за сътрудничество, сподели Джузепина Дзара

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши България с ядрена ракета Сармат, заради твърденията, че е затворила въздушното си пространство за самолета на Лавров. Вчера стана ясно, че България, Северна Македония и Черна гора не пускат самолет на руския външен министър Сергей Лавров да мине през тяхното въздушно порстранство, за да иде на посещение в Сърбия на 6 и 7 юни. По-късно новината бе потвърдена и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Шефът на "Роскосмос" заплаши България с ядрена ракетаДмитрий Рогозин определи българите като страхливи

По ирония на съдбата България започна европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана с „нула“ и го завърши с най-гръмкия си успех през новия век, а и за последните 30 години. Националите спечелиха първо място в отборното класиране - вече не само при мъжете, както миналата година, а и в общата подредба, което не се бе случвало в историята на родното вдигане на тежести.

България спечели отборната купа на Европейското по вдигане на тежестиЩангистите ни за последно са имали петима европейски шампиони преди 30 години

Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов изразяват силното си възмущение от поведението на българския национален отбор при снощната катастрофална загуба от Грузия. Категорични сме, че националната фланелка е чест, гордост и огромна отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на отбора ни в последния двубой.

Техническият директор на националните отбори Георги Иванов - Гонзо ще поеме временно националите за следващите два мача. 

Вчера Ясен Петров подаде оставка, а България има още два мача през тази седмица.

БФС: Възмутени сме от поведението на националния отборУтре ще бъдат обсъдени вариантите за нов треньор

Гонзо ще води националите в следващите два мачаТой ще бъде временен наставник

Най-забавните мемета след резила на националите срещу ГрузияВижте най-забавните мемета, които се появиха в интернет след резила