Йордан Ставрев е новият зам.-кмет по "Обществен ред" в Пловдив. Назначението му на мястото на временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по транспорта Златин Велев дойде много неочаквано тази сутрин със заповед на кмета на Пловдив Иван Тотев. 

За Ставрев може да се каже, че е полицай от кариерата. Ставрев е от близо 35 години в системата на МВР. Започва кариерата си през 1982 година. Работи като домакин на дирекцията и МВР- поликлиниката в Плодив.  В  Шесто РУ  отговаря за наркоакциите на територията на "Столипиново", за кратко е работил и в група “Икономика” в сектор “БОП”, а след това оглавява група “Наркотици и криминален контингент” в ОД на МВР Пловдив. Дълго време той е отговарял за борбата срещу наркоразпрострастранението. Завършва Академията на ФБР в Унгария. 

През 2010 година Ставрев е назначен от тогавашния директор Тодор Чонов за началник на сектор "Икономическа полиция" към Областната дирекция на МВР в Пловдив. По време на неговото управление избухва скандал с изчезнали голямо количество незаконни цигари, иззети и приобщени като доказателство по разследване за контрабанда. Веднага след това е издигнат на друго шефско място - директор на РУ-Раковски. През октомври 2013 г. тогавашният директор на пловдивската полиция Тодор Гребенаров го пенсионира. 

Както TrafficNews съобщи рокадата по управленческите върхове в Пловдив бе извършена изключително внезапно само дни, след като прокуратурата огласи данни за евентуален терористичен акт в града, замислян от 16-годишен пловдивчанин. 

До липса на титуляр на ресора, свързан със сигурността, се стигна след като през 2018 Георги Маринов се оттегли. Златин Велев пое ръководството му, наред със сектор "Транспорт" и вече близо година съвместяваше двете сфери. 

Рокада! Иван Тотев назначи нов зам.-кмет на ПловдивСигурността на пловдивчани отива в ръцете на Йордан Ставрев