Изминалата седмица ще бъде записана в календара на доброто със 77 доброволчески мобилни екипа, състоящи се от шофьор - доброволец със своята лична кола и втори доброволец.

„Благодарение на всички вас - 144 доброволци от Пловдив и региона, 55 пловдивчани получиха топъл обяд и покупки на храна и лекарства. Сред посетените бяха не само възрастни самотни хора, но и бедстващи семейства, както и хора под карантина.”, съобщи директорът на Областния съвет на Българския червен кръст в Пловдив Таня Георгиева.

През цялата седмица три от екипите бяха формирани от момчетата от фен клуба на Ботев Пловдив и два екипа на козметична компания Christian of Roma. Те ще помагат на хората и през следващите дни. Продължиха да приемат обажданията на гражданите от цяла България и психолозите – доброволци. На телефона за психо-социална помощ те даваха подкрепа и достоверна информация, с което помагаха за изграждане чувство на стабилност и реална ориентация в обявеното извънредно положение.

Поради големия интерес, от днес БЧК и Община Пловдив открива нов безплатен телефон с две линии за консултации. Номерът е 0800 180 54. На телефона психолози ще консултират гражданите относно техните въпроси, свързани с коронавируса. Хората ще могат да подават сигнали за възрастни самотно живеещи хора, които са в крайна нужда.