Извънредната сесия, която ще е за дейността и отчета на фондация „Пловдив 2019”, ще се проведе този понеделник. Председателят на Общинския съвет е насрочил сесията, след като 21 съветници внесоха искането в деловодството.

Дневният ред на сесията ще е:   

1.Представяне на отчет на дейността на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019, както и отчет за всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичния директор на фондацията.

2.  Предоставяне на справка на всички договори, сключени пред 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019 и информация за размера на отпуснатите и изплатени от Общинска фондация „Пловдив 2019“ суми.

3.Разглеждане на предложение за отстраняване от длъжност (прекратяване на правоотношение) на Артистичния директор г-жа Светлана Куюмджиева

Извънредната сесия се свиква по съвместната инициатива на Стефан Послийски – общински съветник от ВМРО – БНД и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив.

Припомняме, че „чашата на търпението” за ВМРО е преляла, когато е станало ясно, че в Пловдив ще се проведе изложба „Балканска гордост” на фондация „ГЛАС”. Тя включва фото изложба на проведени гей паради на Балканския полуостров.

От друга страна Съюз за Пловдив негодува срещу непрозрачния начин, по който се изразходват финансите на  фондацията.

Повече, вижте в линка:

Политически формации се обединяват, ще спират гей събитие на „Пловдив 2019"ВМРО и Съюз за Пловдив ще настояват за оставката на Светлана Куюмджиева