Важно е всички държавни и местни институции, контролни органи и представители на бизнеса да работят в синхрон, защото само по този начин можем да гарантираме сигурно и безопасно пътуване и почивка за туристите, както и спазване на правилата.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на срещата си с представителите на туристическия бранш и контролните органи във Варна.

Тя припомни , че за предстоящия летен сезон са разписани ясни правила за по-силен, спокоен и обезпечен с адекватни здравни мерки ваканционен туризъм у нас, който ще стартира на 1 май 2021 г.

"Смятам, че взетите навреме мерки ще привлекат повече хора в местата за настаняване, заведенията и СПА центровете както по родното Черноморие, така и във вътрешността на страната“, обясни Николова пред БТВ.

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) заявиха, че бизнесът е подготвен, като още миналата година работещите в сектора са били обучени как трябва да работят в условията на COVID-19.

От РЗИ пък коментираха, че постъпват списъци с желаещи за ваксинация от сектора.