Няма български граждани, които да са настанени в гръцки хотели след пожара на ферибота в Йонийско море. Интубираният българин, който е в болница, е стабилизиран, но остава под лекарско наблюдение. Другият българин, който беше настанен в болница, е напуснал доброволно лечебното заведение. Това заяви Митко Димитров, директор на пресцентъра на МВнР.

По думите му почти всички български граждани трябва да са се прибрали в родината, като част от тях са решили да продължат пътя си към Италия. Седем българи остават в неизвестност след пожара на ферибота в Йонийско море.

"Спасителната акция продължава. Външно министерство и Министерството на вътрешните работи са в контакт с близките на седемте души, които са обявени за издирване. Температурата на кораба трябва да позволява достъп на хора до ферибота", каза още Митко Димитров.

"Нямаме никаква информация трето денонощие в какво състояние са хората и какво се е случило. Защо братска Гърция не говори английски като европейска страна. Защо от фирмата не се обади никой да каже две думи. Имаме надежда, вярваме", заяви пред БНТ Асен Христов, близък на изчезналия Васил Асенов от Разлог.

По думите му има много информация, която е непотвърдена.

"Бил е в болница в Солун, проверихме информацията, няма такова нещо", допълни Асен Христов. Той изрази надежда за добър изход от тази ситуация. Продължават да се издирват от Благоевградска област мъж от Сандански, мъж от Хаджидимово и Васил Асенов от Разлог.