Колегите на убития таксиметров шофьор в Разград заявиха, че не се чувстват в безопасност.

„Задържаният за убийството е пътувал с нас, колегите го познават много добре”, каза таксиметровият шофьор Стефан Стоянов, който е бил приятел на убития Красимир Иванов пред БТВ.

Стоянов не предполага какви може да са мотивите на задържания за убийството.

„Доколкото знам от колеги, досега не е посягал, не се е държал агресивно. Този път определено е имал нужда от пари и е решил, че трябва да убие човек”, допълни таксиметровият шофьор.

Той и колегата му Младен Василев бяха категорични, че не се чувстват в безопасност, докато са на работа.

„Агресия има всяка вечер. Има много дрогирани в града. Ние ги елиминираме, като не им се пращат автомобили”, заяви Стоянов.

Той отбеляза, че в колите имат паник бутони, но по думите му при колегата им явно се е случило нещо, за да не може да реагира да натисне паник бутона.

Фирмата на таксиметровите шофьори предвижда да се сложи видеонаблюдение във всеки автомобил.

Междувременно "Новини Разград" разпространи запис от задържането на предполагаемия убиец. По неофициална информация, той е около 25-30-годишен мъж, който леко накуцва, разбира и говори турски език. Разследването е установило, че шофьорът на таксито е качил мъж от автогарата в Разград, който поискал да бъде закаран до село Дянково.

Предполагаемият убиец бил забелязан от жена, която спряла колата си, за да попита дали е станал пътен инцидент и дали може да помогне. Тогава мъжът помолил да бъде закаран до Разград. "Убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва. Ако някой го разпознае, да се обади в полицията", обясни Тихомир Тодоров-окръжен прокурор на Разград.