Все още не са изяснени причините за пожара, настъпил тази сутрин в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. Повече от час в поликлиниката е бил преустановено електрозахранването, а пациенти и персонал не е бил допускан в сградата.

Припомняме, че сигналът за инцидента бе получен в 11:00 часа. По първоначална информация едно от помещенията на персонала е силно задимено. На място са били изпратени четири екипа от огнеборци. В коридорите на поликлиниката е имало пациенти, които са били изведени от сградата. Персоналът също е евакуиран.

Пожар в Хирургиите в Пловдив, евакуират пациенти и лекариЕдно от помещенията на персонала е силно задимено

По време на пожара са изгорели парцали и шкаф, намиращи се в санитарното помещение, от което е тръгнал огънят, предаде репоретр на TrafficNews. От болницата не отхвърлят варианта, огънят да е тръгнал от незагасена цигара.

„Щетите са безобидни. Ще се разминем единствено с пребоядисване и подмяна на мебелите. Всякакви могат да бъдат причините, в момента все още се изясняват. В стаята не са открити следи от конпроментирана инсталация. Заместник ръководителят по поддръжка на системите, в рамките на минута се е отзовал на сигнала за пожар и с пожарогасител е потушил пожара”, заяви зам.-административният директор на болницата  доцент Момчил Мавров.

За по-малко от 5 минути служителите на пловдивската пожарна са се отзовали на сигнала. Екипите веднага са евакуирали хората от сградата и са овладели ситуацията. Пламъците са били загасени в рамките на няколко минути.

Около час и половина след пожара е възстановен нормалният ритъм на работа, включително приемът на пациенти.

"Инцидентът няма да попречи на лечебния процес в УМБАЛ „Свети Георги“.Ръководството на лечебното заведение оценява високо изключително бързата и адекватна намеса на екипа на Районна дирекция „Пожарна безопасност на населението“ - Пловдив и на екипа от Второ Районно управление на МВР – Пловдив", заявиха от лечебното заведение.