Младежкият хълм е едно от любимите места на малки и големи пловдивчани. Огромни зелени площи, детски площадки и Детската железница са само част от атракциите, които привличат човеко-потока. 

В района обаче често има следи от използване на наркотици. Спринцовки се търкалят край пейки, дори край детски площадки. 

"Абсурдно е място, което обикновено е арена за детски игри, да се превръща в свърталище на наркомани", коментира майка пред TrafficNews.

Само преди дни на метри от детска площадка е била открита близалка, закрепена на дърво на достъпно за деца място с нещо като кабърче. 

"Намираше се точно над тунелчето, където минава детското влакче. На не повече от метър от земята", коментира жената, която е намерила близалката. 

Методът, по който е захваната, сочи че е дело на възрастен човек. Едва ли някой обаче счита, че съществува добронамерен "Дядо Коледа", който върви и оставя лакомства по парковете с цел децата да им се радват. 

"Не знаем какво може да има в тази близалка. Призовавам родителите да бъдат много внимателно", коментира пловдивчанката. 

Припомняме, че преди месеци в района бяха засечени млади момчета, които посред бял ден си инжектираха течност, за която може да се направи обосновано предположение, че представлява дрога. Въпреки че паркът бе обновен и бяха поставени камери, набезите продължават, а опасностите дебнат отвсякъде. 

Рискът не касае само Младежкия хълм. Само преди няколко дни двама младежи бяха спипани с наркотици на Сахат тепе. Все още няма решение за употребата на наркотици на обществени места, затова родители призовават да бъдете бдителни и да не изпускате децата си от поглед. 

Мъже се боцкат пред погледите на деца на Младежкия хълм в Пловдив СНИМКИЕдиният от господата в продължение на 10 минути се опитваше да забоде иглата в краката си