Жители на пловдивския район „Запад” се оплакаха на редакционната ни поща за окаяното състояние на улица „Лерин” в участъка от ул. „Силистра” до бул. „Хаджи Димитър”.

Репортер на TrafficNews.bg отиде на място и се натъкна на множество пропаднали шахти и неравности по платното за движение. Тротоарите са в окаяно състояние, а на места дори липсват такива. Това принуждава майките с детски колички да се движат по шосето, което застрашава както техния, така и живота на децата им. На този участък има и датска градина.

Хората споделят, че при всеки дъжд улицата се наводнява и множеството пропадания след некачествено изпълнени ремонти, остават невидими за шофьорите. Това създава предпоставки за ПТП и технически проблеми по автомобилите. Те споделят още, че улицата се използва и като алтернативен маршрут за линейките от намиращите се в района лечебни заведения.

Екипът на TrafficNews.bg се свърза с районната администрация за коментар по темата.

„Тази година не са предвидени средства в капиталовата програма на района”, заяви главния инженер на район „Западен” Радка Караиванова.

Тя допълни, че ще бъдат запълнени дупките по улицата през октомври като временно решение, а за цялостен ремонт се очаква община Пловдив да отпусне средства през 2015 година.

Улица „Лерин” беше изцяло преасфалтирана в участъка от бул. „Пещерско шосе” до ул. „Силистра” през лятото на 2013 година. Беше подменена подземната инфраструктура и тротоарите.

Хората се надяват това да се случи и с описания от тях участък.

TrafficNews.bg ще продължи да следи проблема.

Нешо Петров