Акт от 600 лева получи ресторант “Hаppy”, намиращ се на улица „Менделеев”. Данъчни са направили внезапна проверка в заведението. Направена е била „Стоп каса”, при което е било установено несъответствие между наличните суми и тези, отразени по фискала .

Констатирано било, че реалните пари в касата са били 624,00 лев. Въведените обаче на касовият апарат, след изваждане на междинен оборот, били 1000 лева. Отрицателна е била разликата от 376 лева. По думите на управата, в денят на проверката е имало плащане на стока. Парите са били взети от оборота, но това не е било отразено чрез операциите „служебно въведени" или „служебно изведени суми".

Макар сумата да е малка, а нарушението незначително, то данъчните съставили акт на фирмата, стопанисваща ресторанта.

След месец било изготвено и наказателното постановление. В него е била вписана санкцията – 600 лева, както и квалификацията на нарушението. Собствениците веднага атакували глобата в Районен съд. В молбата за отмяна на постановлението, юристите на фирмата са упоменали, че наказанието е незаконосъобразно и неправилно.

По време на заседание на Районен съд, магистратите действително са констатирали, че глобата е незаконна. Касае се за първо подобно нарушение от страна на фирмата, стопанисваща заведението. Освен това, чрез действието си, дружеството не е ощетило държавата. Магистратите определят нарушението, като такова с изключително ниската степен на обществена опасност.

Така Районен съд отмени наложеното наказание на ресторанта.