След материал на TrafficNews,  в който ви показахме, как пътуващите в автобуса Куклен – Пловдив са натъпкани един върху друг, е започнала пълна проверка спрямо превозвача.

Припомняме, че в превозното средства, с капацитет 20 души, хората са се тъпчели като сардини един в друг, лице в лице.  От предоставените до медията ни снимки се вижда още, как мнозина пътуват прави. Цялата ситуация е в разрез с предписанията на РЗИ и националния кризисен щаб за социална дистанция. 

„Социална изолация” в автобуса Пловдив-Куклен! Пътуващите – един върху друг , лице в лицеМного хора все още са работните си места, а след въвеждане на кризисните мерки броя на автобусите е намален

Община Куклен веднага е сезирала компетентните органи.

„По случаят  има образувани проверки от всички инстанции с цел превозвачът да понесе отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки. Сезирали сме  РЗИ – Пловдив и Първо Районно управление – Пловдив за нарушения на противоепидемичните мерки от страна на превозвача и фирмата – превозвач. Тече процедура  по налагане на санкции към транспортната фирма”, съобщават от общината.

От администрацията допълват, че всекидневно се извършват проверки от служители на полицията, от Районна здравна инспекция и от служители на Община Куклен из търговските обекти.

До този момент не са установени нарушения на противоепидемичните мерки, освен в някои от фирмите, на които са им направени предписания за отстраняване на нередностите. Последващи проверки ще се извършват редовно,  за да  не се  нарушават  предвидените мерки.