Рестрикцията за социална изолация не важи в автобусите, обслужващи линиите Пловдив – Куклен, сигнализираха читатели на TrafficNews. Тази сутрин в превозното средства, с капацитет 20 души, хората са се тъпчели като сардини един в друг, лице в лице.  От предоставените до медията ни снимки се вижда още, как мнозина пътуват прави.

Изискването за дистанция се оказва неприложима в транспорта. Много хора все още са работните си места, а след въвеждане на кризисните мерки броя на автобусите е намален.

„В 6:45 часа със закъснение от 25 минути пристига автобус за 20 души,а на всяка спирка има по 20 работници. Автобуси няма, няма кондуктори, няма шофьори и ние как ще ходим на работа? Може би, трябва да тръгнем в 5:00 часа сутринта пеш 10 километра и да си походим до Пловдив. Това не е единичен случай. Всеки ден от събота е така”, пише наша читателка.

Успокоителното е, че поне 90% от пътниците са взели предпазни мерки и са с маски на устите. Друг е въпроса обаче с липсата на дистанция, която е един от основните фактори при зараза с КОВИД 19.