Най-малко 12 са заразените с коронавирус български работници в поставената под карантина английска ферма. Във ферматa има сезонни работници от няколко държави в Източна Европа и са установени над 70 вирусоносители. Фермата се намира в Хърифордшър, Западна Англия, на всички работници е наложена карантина.

"Повечето от тях са от различни части на Източна Европа. Те са сезонни работници", съобщи Карън Райт, директор на регионалната здравна служба.

В момента стопанството е опасано с полицейски кордон и достъпът до него е невъзможен. Работник от фермата потвърди за bTV, че там в момента работят около 40 българи. По негова информация 12 от тях са с положителен тест за коронавирус. Към момента имат лекар на денонощно разположение и всички условия, за да прекарат карантината. Доставя им се храна, но те не могат да напускат общежитията. В публикация за вестник „Гардиън“, британка, работила във фермата допреди месец, разказва, че условията за работа там са ужасни и не е изненадана от разпространението на заразата. Сънародниците, с които екипът ни успя да се свърже, отказаха да бъдат записани.