Нагла кражба във фризьорски салон във Варна предизвика вълна от възмущение в социалната мрежа. Жертвата на престъплението публикува клип с крадлата и само за часове момичето бе посочена като извършител на много подобни посегателства.

Според потърпевшите младата жена крадяла безнаказано, защото била обявена за клептоман. По думите на авторката на клипа бащата на момичета е върнал откраднатия портфейл.

„Всички работехме и никой не забеляза кражбата. Момичето влезе и попита за свободен час за боя. В този момент звънна телефона в салона и аз отидох на рецепцията, за да говоря с клиентката, която се обади. Момичето седна на дивана и започна да говори и тя по телефона. В един момент стана и излезе. Беше много кратко време в салона”, каза в ефира на Нова собственикът на салона Диана Вутова.

От полицията съобщиха, че е е установена самоличността на момичето и в момента я издирват.

„Според закона е задължително да бъде назначена психологична експертиза, която да установи дали лицето страда от клептомания. Заболяването е свързано с патологично увлечение да отнема и притежава чужди вещи. Ако се окаже, че тя е болна, прокурорът трябва да предложи да бъдат наложени медицински мерки”, заяви адвокатът Калина Милославова.