Нова информация, различаваща се от предходните данни, подадоха от пресцентъра на МВР - Пловдив. Тя касае инцидента, при който на ул. „Митрополит Панарет“, шофьор с джип самокатастрофира в стълб и къща.

Допълнение към информацията за ПТП-то гласи, че 19-годишният шофьор не е бягал, а се е намирал в колата по време на нейното откриване от автопатрул на Четвърто РПУ. 

Първоначално подадената информация, гласеше, че колата е била празна. И четиримата обаче - шофьор и трима пасажери - две момичета и едно момче, са били намясто по време на полицейския оглед. 

Катастрофата е регистрирана около 21.20 часа снощи, а джипът "Тойота" се блъснал освен в тухления зид на сграда и осветителен стълб, така и в паркирана кола, пътен знак и контейнер за смет.

19-годишният шофьор и тримата пътници не са пострадали. На място пристигнал екип на КАТ, който извършили проверка на водача с дрегер, резултатът е отрицателен.

Причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, предават от МВР. На шофьора е съставен акт за установеното нарушение.

Очевидка разказа пред TrafficNews.bg, че е разговаряла на място с единия от пътниците, който лансирал същите причини за ПТП-то - загуба на контрол върху управлението на автомобила. 

Ето какво разказа тя: "Инцидентът беше снощи към 20.00ч. Не видях какво се случи, чух ужасен шум от удар, но странното беше, че нямаше никакъв шум от спирачен път. Шофьорът и пътниците (всички млади момчета и момичета на 18-20г) бяха до колата и даваха показания. Не са бягали от местопроизшествието. Питах едното момче пасажер какво стана. Той ми отговори, че са загубили контрол над автомобила".

Към този момент стълбът вече е демонтиран след спешна намеса на властите рано тази сутрин.