Мръсотия по улиците, прах по колите и прането, пясъчни облаци върху децата, докато играят… сюжети, които от няколко дни се разиграват в квартал Коматево и по-точно на улица „Лозарска” и съседната й „Бадемите”.

Причината е, че обходната улица на Коматевско шосе се използва от камионите на фирма „Щрабаг”, която ремонтира основния път до квартала.

„Нещо страшно е! Вдига се огромен прахоляк, а камионите карат с огромна скорост. Сутрин само се пръска с една лека струя вода и след това никой повече не минава.Естествено, в това време, всичко изсъхва на 5-тата минута”, разказа нашата читателка. Тя обясни, че не е против ремонта на „Коматевско шосе”, напротив, радва се, че най-после този проблем ще бъде решен, а всички неудобства ще ги изтърпят. Прахолякът, който обаче трови децата  на съседните улици -  няма да могат, при положение, че могат да се вземат мерки.

Наш репортер се свърза с районния кмет Борислав Инчев и шефът на „Чистота” Иван Стоянов. Вторият обясни, че от фирмата строител е трябвало да пръскат по-редовно пътя, за да не се запрашава. Той пое ангажимент от общинското предприятие да подпомагат пръскането, което да стане през чести интервали.

Районният кмет пък проведе разговори с фирмата изпълнител, които са поели ангажимент да намалят скоростта на камионите в района  като също ще намали вдигането на прахоляк.