Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще оказва пълно съдействие за решаването на проблемите на всички зоопаркове в страната. Това заяви на среща с директорите на всички 22 зоопарка в страната министърът на околната среда и водите Асен Личев.

Той изрази надежда, че след време в репортажите за зоологическите градини ще присъстват кадри, каквито наблюдаваме от големите и модерни зоопаркове по света.

Поканата за среща с тях беше отправена от зам.-министъра на околната среда и водите Емилия Тончева по повод днешния им празник. По думите й тази среща е начало на много други, както и с неправителствени организации и представители на местната власт.

Директорът на зоологическата градина в София Добромир Бориславов изрази благодарността си към министерството и надежда за съдействие за изглаждане на различни противоречия в работата им.

След сигнали за състоянието на чакалите в зоопарка в Пазарджик, пуснаха животните на свободаЕкоактивисти настояват, че животните са били болни, от зоокът отричат