Представители на крафт дестилерия №1 в света и най-малкия уиски производител в Япония гостуваха в клуб БезистенЪ. Генералният мениджър Маса Михара и Момоко Като, която е мениджър по продажбите зад граница, представиха 4 от редките продукти на дестилерията и запознаха гостите с историята й.  Гостите дегустираха Mars Kasei, Mars Cosmo, Mars Limited Edition 2018 и Mars Double Cellars 2018! За TrafficNews Момоко Като коментира, че България е консуматор на най- високия клас уиски, произвеждано от "Марс" и отговори на няколко въпроса. 

- Защо избрахте Пловдив, за да представите продуктите на "Марс"?

- От 3 години внасяме уиски, произвеждано от Марс в България. Тук търгуваме с най- високия клас уиски на нашата дестилерия и смятаме , че България е добър потенциален пазар. 

- Достатъчно познати ли са японските уискита в Европа, където масовата публика свързва тази напитка със страни като Шотландия и Ирландия?

- Стилът на японското уиски привлича доста европейци, въпреки че то е само на 100 години. Типично за японците е да искат да усъвършенстват нещо, което някой друг вече е произвел. Производството на японското уиски започва през двайсетте години на миналия век , когато изпращат японци в Шотландия да се научат как се прави уиски, да върнат знанието в Япония и да го усъвършенстват, за да направят едно доста елегантно и завършено уиски като вкус. И то се харесва много на европейците. Затова и Европа е много голям пазар за японските дестилерии. 

- Къде в Европа има най- голям интерес към вашите уискита?

- За сингъл малц и премиум уискитата най- добрите пазари са Франция и Германия, но когато става дума за блендет уискитата Испания е един много добър пазар. 

- За първи път сте в България. Какво ви впечатли?

-Харесва ми, че хората са добронамерени, приятелски настроени, искрени и спокойни. Липсва тази припряност , която я има при нас, където всеки бърза и тича нанякъде. Аз се чувствам повече българка, отколкото японка, но за съжаление съм тук по работа и не трябва да се отпускам. Освен това тук е и шефът ми!

- Опитахте ли български алкохол? 

- Все още не, но ще го направя веднага след презентацията. Задължително ще опитам българско вино.