Видео с нагла кражба, извършена от зоомагазин в столичния квартал „Люлин” 3 посред бял ден, възмути десетки столичани в социалната мрежа. Гласност на случая, станал преди два дни, дадоха служители на обрания обект.

На кадрите, направени от охранителна камера, се вижда младо момче с шапка на главата, което си тръгва от търговския обект с вещ, за която не е платил и стотинка. С кучешки нагръдник в ръце младежът, за когото някои фейсбук потребители твърдят, че е от ромски произход, първо поглежда към камерата, която го снима, след това се обръща с гръб към нея и пъха плячката под дрехите си.

След това напуска обекта в компанията на друго момче. „Скъпи съкварталци (и не само), това са едни да ги наречем момчета, които най-нахално, както виждате, си пазаруват безцеременно в Зоомагазин Д-р Стефанов, Люлин 3, бл 386! Случката е от 15.08.17 г. в 13:42ч! Всички виждате как нахално поглеждат в камерата без никакво угризение! Внимавайте, защото имаме оплаквания и от съседни обекти за кражби от същите "индивиди"!”, пише една от служителките в магазина, разпространила кадрите в социалната мрежа. 

Фейсбук потребители също потвърждават думите й, заявявайки че младежът с шапката е увековечен как краде и в други обекти, пише Блиц. Някои пък директно съобщават имената на наглите джебчии.