В Деня на влюбените младежи ще изненадат асеновградчани за първи път с прясно изпечени домашно приготвени курабийки-валентинки. Те ще бъдат 400 на брой и също ще са под формата на сърце. Курабийките са изработени от ученици от ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“.

Общинският младежки съвет в Асеновград успя да събере близо 200 лева за благотворителност още преди официалния старт на кампанията за Деня на влюбените - Свети Валентин. Момчетата и момичетата продадоха множество плюшени мечета и саморъчно изработени възглавници - сърца, в съвместно сътрудничество с ученици от ПГ "Свети Патриарх Евтимий".

Събраните средства този път ще бъдат дарени в подкрепа 7-годишния Дани от Асеновград. Момченцето е с диагноза „детски аутизъм“ и има говорни нарушения. Към момента той е с 90% увреждане, липса на реч и сензорни проблеми. Нужни са доста средства за неговото лечение и затова акцията е насочена към него. Възглавници могат да бъдат закупени онлайн.

Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да го направят като изпратят съобщение на страницата на Общински младежки съвет във Фейсбук или с коментар под публикацията за Свети Валентин. Ценовата стойност за една възглавница е в размер на 14 лева, символично на датата.