Бойко Рашков използваше МВР за политическа битка. Той изолира професионалното ръководство от решенията в министерството. Това коментира пред Нова телевизия бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

Той коментира и проблемът с мигрантската вълна и случаите на пострадали полицаи при гонки с бежанци.

„Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени. Напротив, те са подготвени и са се справяли с такива ситуации и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът как е подготвена системата и дали тези, които трябва да взимат решения по отношение на стратегията и тактиката, се справят със задълженията си. Обяснявайки как полицията не е подготвена, даваме сигнал да бандитите и им казваме „Карайте с пълна газ, няма да ви спираме”, заяви Маринов.

„Още преди случая в Бургас от трибуната на 46-ото НС предупредих, че има проблем с незаконната миграция. Тогава не бях чут, защото там се крещеше и имаше политически обвинения. Българският полицай беше обявен за престъпник. Когато такъв проблем се прикрие от политическото ръководство, той си работи. Това е като ръждата. Ако намажеш отгоре с боя, но не я махнеш, тя ще стане още по-голяма. Нека зададем въпроса г-н Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на полицаите? Затова сега нямаме облекла. Като министър и като човек, който е носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите”, каза още депутатът.