Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща, казва един от най-големите съвременни майстори на афоризми и житейски максими в света Хорас Джаксън Браун. И е напълно прав. Дни преди светлия християнски празник Великден млад мъж продаде колата си, за да помогне на тримесечната Мартина Стефанова, която има тумор на единия бъбрек.

Преди десет дни Мартин Киров публикува обява в социалните мрежи, че продава автомобил фолксваген голф 3 – наследство от баща му. Колата е в добро техническо състояние, след основен ремонт и с малки козметични дефекти. Мартин и съпругата му обаче имат друг автомобил, който им е достатъчен. И въпреки че е дал обещание пред покойния си баща да пази голфа, решава да го наруши.

„Нарушавам обещание си пред баща ми, защото преди около година навръх Великден аз и жена ми получихме най-страхотната новина, а именно, че ще ставаме родителите! Детенцето ни се роди навръх Коледа, така че не мисля, че е случайност! Затова знам, че той няма да се сърди, а ще бъде горд с мен! Искам да продам колата и да даря всички пари от продажбата до стотинка на дете в нужда! Искам на наближаващия светъл празник да направя едно добро дело!”, обяснява Киров.

Дни по-късно колата е закупена от Стоян Четинов от Пловдив, който пожелал да помогне. Никола Симеонов пък превежда половината от сумата, за която е продаден автомобилът, в знак на съпричастност. Парите вече са преведени по сметката на малката Мартина. Тя е приета по спешност в клиника в Турция. Само операцията там струва 30 000 лева. Още поне толкова ще са необходими за следоперативното лечение.

„Малката душичка е истински войн. Дай Боже, за напред всичко да върви в положителна посока!”, пожелава мъжът.

Който желае да помогне на Мартина, може да го направи чрез банков превод или чрез PayPal:

IBAN: BG28STSA93000014118421

Титуляр: Дима Стойчева Преснакова

PayPal: dimastoicheva7@gmail.com