Млад мъж е паднал от скелето на блок в Бургас. Строителният работник се е подхлъзнал от скелето на 8-мия етаж, паднал е на козирката над входа и е издъхнал на място, казаха очевидци, цитирани от Флагман.бг.

"Чу се силен шум. Излязох да видя какво става. Работници го бяха заобиколили. Имаше линейка", сподели една от жените, живеещи в блока.

Трупът все още е на козирката, изчаква се да преминат следствените действие. На мястото на инцидента е приятелката на починалия мъж - младо момиче на 22-23 години. Тя ридае и не може да повярва какво се е случило. Девойката работила наблизо, била сервитьорка в квартално заведение и веднага пристигнала, щом узнала, че има инцидент с работник на блока.

На място пристигна и директорът на Инспекцията по труда Павлин Васков, който ще провери защо загиналият мъж не е бил с обезопасителни колани.

По-късно стана ясно кой е загиналият работник - 28-годишният Мустафа Акиф от варненското село Партизани. Младият мъж пристигнал в Бургас едва преди няколко седмици. Колеги го описват като много работлив и трудоспособен.