Министърът на културата Атанас Атанасов направи в неделния ден обръщение след видеото от кабинета си от петък, което публикува в профила си във Facebook.

Атанасов заяви, че с видеото, в което е благодарил за поздравите си за рождения му ден, е достигнал до всички българи. Той изрази разочарование, че информацията за отварянето на 30 милиона лева за Национален фонд култура отново от петък, е била споделена едва от 12 души.

"След четири месеца липса на обществено внимание темата на култура отново е на дневен ред. Съжалявам ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никой. Ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата култура да бъде дневен ред в нашето общество съм готов."

"През първите 100 дни имаме 100 млн. повече пари за култура, 44 млн. за Национален филмов център и българското кино, 30 млн. за Национален фонд култура, 12 млн. за българските музеи, нови конкурси за директори на културните институции. Възнамерявам всяка седмица да споделям с Вас по едно видео. Следващата седмица ще Ви разкажа за Национален фонд култура", заяви още Атанасов.

Припомняме, че Атанасов пусна видеоселфито от кабинета си с благодарност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. На 3 април Атанасов навърши 32 години. Видеото бързо обиколи социалните мрежи и предизвика разнопосочни реакции.

Първите няколко минути от видеото, направено лично от него, Атанасов се усмихва унесено и показва какво се вижда от и в кабинета му в Министерство на културата, а за фон звучи класическа музика.

„Благодаря на всички, които ме поздравиха за рождения ден. Нямате представа колко много ме зарадвахте, колко надежда и кураж ми дадохте.

Знам, че ме няма от известно време тук, но имам много какво да ви споделя и обещавам, че много скоро ще го направя и ще го… и ще продължа да го правя от тук нататък.

Така, че скъпи приятели, доскоро. Щастлив петък, щастлив уикенд и ще се видим“, казва той.

След тези думи културният министър оправи и намигване.

Вижте обръщението на културния министър: