Председателят на УС на МИГ-ОБЩИНА МАРИЦА г-жа Гергана Титюкова и управителят на „Чиста Марица“ ЕООД с едноличен собственик на капитала Община Марица подписаха договор за финансиране по процедура  BG05M9OP001-2.068 МИГ-Община Марица М04 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи“, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проект „Социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности на територията на МИГ-Община Марица, чрез реализацията на комплексни мерки, насочени към силно уязвими групи на пазара на труда и прилагането на интегриран подход " е разрешаване на част от идентифицираните проблеми, свързани със социалната изолация на маргинализираните общности на територията на община Марица, като най-общо ще допринесе за повишаването качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността.

По проекта ще се осигури заетост за период от 12 месеца на 19 представители на целевите групи. Също така ще бъдат проведени 3 семинара, свързани със семейното планиране и отговорното родителство,  повишаване на здравната култура и повишаване на гражданската активност за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Проектът е на стойност малко над 214 000 лв. и е с изцяло безвъмездно финансиране от бюджета на МИГ-Община Марица, осигурен чрез Стратегията за местно развитие и подхода Водено от общностите местно развитие.