Международна изложба на котки ще се проведе този уикенд в София. Посетителите ще могат да видят както различни чистопородни котки, така и домашни, които ще се състезават в конкурса за най-красива котка в двата дни на изложбата - 23 и 24 февруари.

Най-малките участници са на възраст от 4 месеца. Те се състезават в конкурса за най-красиво коте, в различните категории, определени от техните породи.

Сред породите, на които могат да се порадват посетителите, са: сладките гиганти Мейн Куун, персийски котки, британски късокосмести котки, руска гола котка - Донски сфинкс, норвежка горска котка, сибирска котка, Рагдол, Манкс - котките без опашки, турска ангорска котка и други.

Всяка кастрирана домашна котка също може да вземе участие в изложбата, след като бъде предварително вписана в каталога. Най- красивата от тях ще получи купа ,,Домашна котка“.

Събитието ще се състои в Музей "Земята и хората" от 10:00 ч. до 17:00 ч. Билетите за възрастни са на цена от 4 лева, за ученици - 2 лева. Семейният билет струва 6 лева.